Unutamadıklarımız

MUSA GÜL (MUSA ÇAVUŞ)

1922’de Kuşça köyünde dünyaya geldi. O zamanlar okul yoktu dağlarda çobanlık yaparken bilenlerden öğrendi okuma yazmayı. Daha sonra Sarıkamış’a askerlik yapmaya gitti tam 4 yıl izine gelmeden bitirdi askerliğini. Sonra evlendi Aydınkışlalı  Efe Mehmet Ali’nin kızı Safiye ile. Düştü gurbet yollarına İstanbul’da Trakya’da yıllarca seyyar satıcılık,pazarcılık  ve panayırcılık yaptı . ailesi, babası Hacı Sinan Gül ile birlikte Konya  Mengene’ye taşındı. Bir süre orada bakkalcılık yaptılar duramadı Konyada ,yine İstanbul’a döndü.Daha sonra Ulu ırmak Karaman caddesi yakınında tarla alıp ailesini oraya yerleştirdi.1969’a kadar orada oturdular. Daha sonra İstanbul Fatih’e taşındılar. 1996 yılına kadar orada oturdular ve sonra Bahçelievler’e taşınıp oturduğu evi  Bozkırlılar İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfına bağışladı. Ömrü çalışmakla geçen Musa Çavuş  aynı zamanda şiir yazmaya ve okumaya çok düşkündü. Yaşanmış hikayeleri de nükteli bir biçimde kaleme alırdı. Musa Çavuş vakıf kurucularındandır. 4 kız 2 erkek babası olan Musa Çavuş 2002 Mayıs ayının 14’ünde vefat etti. Kabri Büyük çekmece Mezarlığındadır .Allah rahmet eylesin.

MUSTAFA ÇUKURKAVAK HOCAMIZ

” İnsanların efendisi olmak için kur’ anın kölesi olmak lazım.”

1937yılında Çumra’nın Alıssa (Yenimescid) köyünde dünyaya geldi.ilk öğrenimini yine aynı köyde tamamladı.Oradan bozkırın Kınık köyüne ,tahsilini devam ettirmek için gitti.Onun özellikle islami ilimlere merak ve aşkı Konya-İstanbul-Bağdat-Halep-Medine gibi şehirlerden ilham alması ile bir deryaya dönüştü.Edinilen bu bilgi birikiminin aktarılması konusunda çeşitli çeşitli camilerde imamlık,medrese öğreticiliği ile Uluırmak ve  fatih kur’an kurslarında öğreticilik ve yöneticilik yaptı.Hizmet kervanı ilim yayma cemiyeti ve son olarakta Bozkırlılar İlim kültür ve Yardımlaşma Vakfında devam etti.Üzerine yoğunlaştığı son nokta Vakfımızın Sena talebe yurdunun tamamı ile bitirilip hizmete geçirilmesi idi.Hocamızın her zaman hayatında yer ettiği bir sözü vardı.” İnsanların efendisi olmak için kur’ anın kölesi olmak lazım.” Vakfımıza büyük emeği geçen hocamız 2001 yılının Mübarek Ramazan ayının 7.günü arkasında bir gözyaşı ordusu bırakarak ayrıldı….

slider mi

MUSTAFA IMIK
Bozkır-Bağyurdu köyünden olup 10.05.1953 Yılında İstanbul da dünyaya geldi.İlkokulu Sultanahmet te Orta okul ve Liseyi İstanbul İmam hatip lisesinde 1971 mezunu olarak tamamladı.Baba mesleği olan Meyve ve Sebze komisyonculuğu yanı sıra İnşaat Mütaheatliğine de başladı.1990 ve 1999 tarihleri arasında aktif olarak siyasi parti faaliyetleri içinde bulundu. Bahçelievler belediyesinin kurucu meclis üyeliğini yaptı. İlim yayma cemiyeti, okul koruma dernekleri,ve Vakıf yönetim faaliyetlerinde görev aldı.1995 yılında bir grup iş adamı ile Müstakiller İnşaat.Şirketini kurarak en büyük yatırımları olan Güneşlideki Hayatpark AVM‘nin inşaatını tamamladı.Bozkırlılar Vakfı genel Başkan Yardımcılığını görevi devam etmekte olup evli ve 3 çocuk babasıdır.