Başkanın Yazısı

kamil-bilgin

Durulmayan Heyecan, Tükenmeyen Enerji

Doksanlı yılların başıydı… Evlerde başlayan ateşli tartışmalar doruk noktasına ulaştığında, somut bir çözüm seçeneği şekillenmeye başladı: Bozkırlılar İlim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı İlçe odaklı bir sivil oluşum. Yıllardır bu konularda düşünen, sorgulayan, üreten ve tartışan insanlar, ortak amaçlar, akılcı ve somut sonuçlar doğrultusunda harekete geçmek ve birlikteliklerini geniş toplum kesimleriyle paylaşmak konusunda kararlıydılar. BOZKIRLILAR VAKFI’nın ilk tohumları bu kararlılıkla atıldı.

O günlerin heyecanını, inancını, dayanışmasını ve yaratıcılığını anlatmak zor. Evlerde bir araya gelerek küçücük bir dairenin sınırlarını zorlayan büyük hedeflerin adım adım gerçekleşmesine ve hayata geçmesine tanık olmak, unutulmaz bir deneyimdi.

O yıllarda yeşeren heyecan ve inanç elden ele ve yürekten yüreğe geçerek gurbetteki bütün hemşehrilerimize yayıldı. Engeller ve zorluklar aşıldı, şaşırtıcı güzelliklere ve somut sonuçlara ulaşıldı.

BOZKIRLILAR VAKFI’nın 1996 yılında taşındığı Fatih Tezgâhçılar sokaktaki Genel Merkezi, İstanbul’un her köşesinden ve her kesiminden hemşehrileri buluşturan bir arı kovanına dönüştü.

BOZKIRLILAR VAKFI, Bozkır kültürünü genç kuşaklara tanıtmak ve aktarmak için arabaşı günleri, hemşeriler arası kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak üzere de piknik ve iftarlar düzenlemeyi gelenek haline getirdi. Vakfın Bozkır, Konya ve İstanbul’da bulunan paha biçilmez üç binası Bozkırlıya daha iyi hizmetler sunma çilesinin ürünleri oldu.

Bugün, BOZKIRLILAR VAKFI’nı gönül rahatlığıyla genç kuşaklara teslim edebilecek bir gelişime ulaşmış olmanın kıvancı ve mutluluğu içindedir.