Bozkırlılar Vakfı Standı Yine İlgi Odağı Oldu

Bir grup Konyalı iş adamının 2009 yılında bir araya gelerek kurduğu KONSİAD, merkezi İstanbul Bahçelievler'de bulunan bir dernek olarak çalışma hayatına başladı.

KONSİAD ekonomik alanda iş birliğini, sosyal alanda paylaşmayı, siyasal alanda uzlaşmayı ilke edinip yüksek ahlak sahibi dürüst, çalışkan, yeniliklere ve iş birliğine açık olmayı, hakça paylaşımı ve üyeleri arasındaki dünyaca tanınmış marka ve şirketlere sahip iş adamlarından istemektedir.

KONSİAD Konyalı sanayici ve iş adamlarının maddi ve manevi bilgi ve beceri ekonomi ve sosyal alanlarda birlikteliklerini sağlayarak bu birliktelikten oluşacak maddi ve manevi güçle hem kendi aralarında ve hem de diğer Konyalı Hemşerilerine iş, eğitim, ekonomi ve sosyal alanlarda yardımlaşmayı hedeflemektedir.

KONSİAD, Konyalılara ait diğer dernek vakıf ve bu gibi kuruluşlarla birlik sağlayarak geleneksel ve kültürel bağları geliştirmek ve gelecek kuşaklara yansıtmak sosyal yardımlaşma, eğitim, sanayi ve ekonomi alanlarında yardımlaşma ve dayanışma yapmak amacı ile kurulmuştur.

KONSİAD, daha önce kazanmış olduğu fuar tecrübesi ile bundan sonra Ülkemizin en büyük Fuar alanı olan "İstanbul Fuar Merkezinde" 3. KONEXPO Sanayi Fuarını gerçekleştirmeye karar vermiştir. Fuara Afrika'dan iş adamları davet edilerek ulusal fuarcılığımıza artık uluslararası bir boyut kazandırılmıştır. 10-13 Eylül 2015 tarihindeki fuar, Dünya Ticaret merkezinin 11. holünde yer alırken Konyalı firmalar, bir anlamda görücüye çıktılar.
Bozkırlılar Vakfının da yer aldığı fuarda 4 gün boyunca hemşerilerimize ve afrikalı iş adamlarına Konya kültürünü ve yardımlaşmayı anlatarak yabancı misafirlerin taktirini kazanmıştır.