Hafız öğrencilerimiz İstanbulu Gezdi

Bozkırlılar Vakfı kız Kur'ân Kursunun 2006 yılından beri yaklaşık 120 hafız yetiştirdiğini her yıl açtığı yaz Kur' an kursları ile binlerce öğrenciye yüzünden Kur'an okumasını öğretmiştir.

Bozkırlılar Vakfı'nın 20 öğrencisi, İstanbul a gelerek tarihi ve kültürel yerleri gezdi. Öğrencileri, Bozkırlılar Vakfı Genel Merkezi ağırladı.

Bozkırlılar Vakfı'nın başkanı Kamil BİLGİN 1991 yılından bugüne din eğitimi alanında Kur'ân kursu, imam hatip kurulmasında öncülük etmiş bir kurum olduğunu söyledi.

Kurulduğu günden bu yana 120 hafız yetiştirdiğini aktaran Bozkırlılar Vakfı'nın dinine, vatanına hayırlı din adamları yetiştirmek için kurulduğunu belirten her yıl onlarca hafız yetiştiriliyor.

Bugün buraya 20 öğrenci geldi. Onlara İstanbul moral gezisi düzenledik. şeklinde konuştu.

Düzenlenen gezi programında ilk olarak ilçeye de adını verilen manevi şahsiyetlerden Eyüp Sultan türbesi ziyaret edildi. sabah namazı kılındı.

Burada hocalar tarafından Eyüp Sultan hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Piyer Loti Türbe ziyaretlerinde bulunuldu. sabah kahvaltısından sonra Boğaz gezisi yapıldı.

Öğle namazını Aziz Mahmut Hüdayi Türbe ziyareti gerçekleştirildi. Marmaray ile tekrar Avrupa yakasına geçerek Kapalı çarşı, Mahmutpaşa ve mısır çarşısı gezildi.

Ertesi günü Sultanahmet, Süleymaniye ve Panaroma gezisi son olarak Vakıf merkezinde öğle yemeği ile misafirlerimizi uğurladık.