Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni Yapıldı

Bozkır Vakfı tarafından geleneksel hale getirilerek beşincisi düzenlenen Sünnet Şöleni, Bozkır Erkek Öğrenci yurdunda 14.Haziran.Cumartesi günü saat 10.00'de gerçekleştirildi.

Geleneksel 5. Sünnet Şölenine; İlçe Kaymakamı Mustafa DEMİR,Belediye Başkanı İbrahim GÜN,İlçe Emniyet Müdürü İsmet YILMAZ İlçe Müftüsü Veli ÇÖMÇE Ak Parti İlçe başkanı Memduh Çelmeli,Bozkırlılar Vakfı Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri,Vakıf Konya Şubesi Başkanı Hasan Ali ÜNLÜ, Mahalle Muhtarları, Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşla, basın katıldı.

Konuşmasına geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz sünnet şölenimize hoş geldiniz diyerek başlayan Vakfımız Bozkır temsilcisi Mehmet ÖZAKAN şunları kaydetti: Böyle güzel bir yaz günü sizlerle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Bozkırlılar Vakfı olarak Bozkırımızı geleceğe hazırlama adına çok önemli projelere imza attık. Bunu sizlerin desteğiyle başardık.
Bozkırımız artık içinde yaşayanların mutlu olduğu, gurur duyduğu; dışarıda yaşayıp Bozkırmıza ziyarete gelen hemşerilerimizin de göğsünün kabardığı bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bozkır'da yine çok önemli bir projemize başladık. Öğrenci Yurt projemiz bittiğinde Bozkır'ın çehresi değişecek.

Bizler bu hizmetleri, bu çalışmaları gerçekleştirirken sosyal alanlara da önem veriyoruz. Sünnet şölenimiz de bunlardan bir tanesi. Bu yıl beşincisini gerçekleştiriyoruz. Her yıl farklı sayıda çocuğumuzu sünnet ettirerek hem erkekliğe ilk adımlarını hem de dinimizin vecibesini birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu yıl 65 çocuğumuz sünnet edilecek. Bu sünnetler farklı zamanlarda sıraya koyarak çocuklarımızı da yormadan gerçekleştireceğiz.

Konuşmalarımı sonlandırırken tüm yavrularımızın gözlerinden öpüyorum. Onlar için çok önemli bir mutluluk. Ailelilerimizin hepsini tebrik ediyorum. İnşallah çocuklarımızın düğün günlerini de görmek nasip olur. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun. Hepinizi canı gönülden selamlıyorum.

Mehmet ÖZAKAN'ın ardından Vakıf Konya Şubesi Başkanı Hasan Ali ÜNLÜ bir konuşma yaptı.
İlçe Belediye Başkanı İbrahim GÜN tüm aileleri kutladığını belirterek şunlara değindi; "Çocuklarımızın artık çocukluktan delikanlılığa adım attığı bu günde aynı zamanda peygamber efendimizin sünnetini de yerine getiriyoruz.

Bütün evlatlarımız vatanımıza, milletimize hayırlı evlatlar olurlar inşallah. Milletimize hayırlı hizmetler yaparlar. Biz de bütün büyükler olarak gençlerimize rahat bir ortam, rahat bir çevre için çalışıyoruz." dedi

Konuşmaların ardından etli pilav ikram edildi.