22.yılında BOZKIRLILAR VAKFI

22.yılında BOZKIRLILAR VAKFI

Geçen hafta kısa süreliğine yolumuz Bozkır’a düştü. Bulunduğum sürede sizlere gördüklerimi ve hissettiklerimi anlatmaya çalışacağım! Cuma günü sabahı saat 10 gibi Konya otogarındayım. Buradan doğruca namı diyar Eski otogar. Varırsın otogara Bozkır’a giden iki firma vardır Hacılar ve Yiğit turizm saat başı dönüşümlü olarak çalışmaktadırlar. Saat 11 de Yiğit turizmin sırası vardır, Bizde biletimizi alırız özelliklede Şoför yanı koltuğu isterim, amacım çevreyi seyrederek ve şoförle konuşarak Şoförün gözünden Bozkır’ı ve Bozkırlıyı tanımaya çalışmak, nitekim de aynen her şey düşündüğüm gibi devam eder.

Sarıoğlan’a gelince hava değişir bol oksijenli meşe kokulu orman havasını teneffüs etmeye başlarız. Artık her taraf yeşillik ve ormandır. Aklımda şöyle bir fikir oluşuyor; Acaba bir milyon merkez nüfusu olan Konya insanını Cumartesi ve Pazar günleri Bozkıra nasıl getirebiliriz? Bozkırımızın Yaylaları, Akarsuları, çamlıkları, Aygır gibi namı diyar bağları bahçeleri, mesire alanları vardır. Buraları bir şekilde tanıtıp Bozkır ekonomisine can suyu vermek gerekir diyerek. Yani yapılabilir, sürdürülebilir makul, mantıklı projeler üretmek gerekir diye iç geçiriyorum.

Konya Bozkır arası yaklaşık 1 sat 15 dakika sürmüştür. Bozkır merkezdeki yapmam gereken işlerimi tamamlayıp, özel bazı dostlarımı gördükten sonra akşam olmuştur. Sonra ver elini Köyüme Harmanpınar’a sessiz sakin bir ortam bakıyorum Bozkırlılar Vakfından Köylüm, arkadaşım Abdulkadir Duran görünüyor sohbet ediyoruz. Sabah 8 de Bozkırda Vakfımızın kahvaltısı var birlikte olalım diyerek kahvaltıya davet ediyor, bende severek daveti kabul ediyorum, Sabah Bozkırdan gelerek bizi arabasıyla alacak Bozkıra götürecek olan arkadaşımı bilgilendiriyoruz. Abdulkadir ardından hemen ilave ediyor, Nuri benim sabah 7.15 te Orada olmam lazım randevuma sadık biriyim vakıf arkadaşlarımıza yanlışım olmasın diye tembihliyor.

Sabah tam 7 telefonum çalıyor. Karşımda Abdulkadir; Nuri hazır mısın? Evet, Arabası olan Arkadaşımız da Bozkırdan geliyor ver elini Aliçerçi köyü oradan Vakıf yönetiminden Hasan Vural abimiz ve eniştesini de alıyor, Bozkır’a hareket ediyoruz. Bozkır Kız öğrenci yurduna varınca, Kapıda bizi güler yüzlü, teşkilatçı organizasyonu iyi bilen Bozkır Vakıf temsilcisi Mehmet akan abimiz, Kurs daki bir kısım öğretmenler ve öğrenciler kapıda karşılayıp Kahvaltı bölümüne geçiyoruz her taraf tertemiz düzenli sabah sabah insanı motive eden ruh halini düzelten bir ortamla karşılaşıyoruz.

Yemek hanede uzunca bir masa düzenli ve özenle hazırlanmış kahvaltılıklar bakıyorum Vakıf heyetinden Mustafa Imık, Bayram Arı, Cafer Yaren, Mehmet Can, Hasan Vural, Çetin Öğütçü oğlu ve yakışıklı Oğlu yanında Hasan Yetişen az sonrada Vakıf Başkanımız Kamil Bilgin abimiz iştirak ediyor, Bozkır belediye başkanımız Mustafa Uyar da orada ismini burada sayamadığım kalabalık bir protokolle çok samimi güzel, benim için özel olduğunu düşündüğüm bir kahvaltı yapıyoruz. Vakıf heyetindeki samimiyet, sahiplenme, saygı, takım ruhu çalışma azmi görülmeye değer hasletler.

Saat 10 gibi Konya’dan gelen mehter takımı ile sünnet olacak çocuklar Anne ve Babalarıyla kalabalık topluluk Bozkır Erkek öğrenci yurduna 70 yakın erkek çoğunun sünnet törenine gidiliyor. Burası da çok kalabalık yurt bahçesi almıyor insanlar dışarıda kalıyor herkes mutlu sünnet olacak çocukların Anne ve babaların heyecanları görülmeye değer anlar.

Saat 12 gibi Konya’dan gelişte Bozkır Çevre yolunun sol tarafında Bozkırı kuş bakışı görecek güzel bir yerde Mehmet Demirel ailesinin Vakfımıza verdiği arsa üzerinde 320 yataklı Bozkır Öğrenci yurdu temel atma törenindeyiz. İstiklal marşının okunması Kur’an’ı Kerim tilaveti Protokol konuşmaları özellikle Kaymakam Mustafa Koç ve Konya milli eğitim müdürü Mukadder Gürsoy Beyin konuşmaları günün anlam ve önemini çok güzel anlatır bir şekildeydi.

Bakıyorum Cafer Yaren misafirlere kucağında koli su dağıtıyor, Çetin Öğütçüoğlu ve yakışıklı Oğlu misafirler ayakta kalmasın diye sandalye veriyorlar bu insanların her biri iş adamı zerre kadar gurur yok kibir yok tek amaçları Bozkır insanına hizmet etmek. Mustafa Imık abimiz Sunuculuk görevini her zaman ki gibi yapıyor. Harç arabası mikser geç kalıyor, törene katılanlar sıkılmasın diye araya ustaca konuşmalar koyarak zamanı değerlendiriyor. Kamil Bilgin başkan tevazulu bir şekilde herkesle neredeyse tek tek ilgilenmeye çalışıyor.

Demirel ailesi ve anneleri 2 tane daireyi vakıf inşaatına bağışladığı inşaat aşamasında ise yardımlarının sürekli olacağı anons ediliyor yine işadamlarımızdan Şevki Ataoğlu binanın iki büyük çelik kapısı benden diyor hoş güzel olan sahneler yaşanıyor, çorba, kavurma nohutlu bulgur pilavı ve ayran ikramı yapılıyor her şey yolunda ilerliyor.

1993 yılında Av. Hüsnü Tuna başkanlığında 29 kişinin tek amacımız eğitim diyerek bir hedefe kilitlenmesiyle başlayan azimli, samimi, kararlı yürüme iradesiyle oluşan, Bozkırlılar Vakfı tarihteki yerini alıyor, ilerlemeye emin adımlarla devam ediyor, devam ederken de yollara izler bırakıyor.

Bu eğitim kurumuna destek olmalı bu inşaat için ise herkesin bir tuğlası olmalı, hiçbir şey yapamayanlar ise sebep olanlara dualar etmeli! Her şey Bozkır ve Bozkırlılar için olsun!